• bg_page

AgroCell IKE

 

Home

 

Περιγραφή Φορέα

 

Η AgroCell ΙΚΕ αποτελεί μια από τις ελάχιστες Ελληνικές εταιρείες με αποκλειστικό προσανατολισμό στο μετασυλλεκτικό τομέα των νωπών φρούτων. Από το 2016 αντιπροσωπεύει κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα την AgroFresh Solutions Inc, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στο τομέα την μετασυλλεκτικής μεταχείρισης φρούτων και λαχανικών.  Η AgroCell ΙΚΕ παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν:

v  υπηρεσίες καθορισμού σταδίου-περιόδου συγκομιδής,

v  υπηρεσίες μετασυλλεκτικών εφαρμογών συντήρησης φρούτων,

v  υπηρεσίες τεχνικών ωρίμανσης φρούτων καθώς και

v  συγκεκριμένες προσυλλεκτικές υπηρεσίες που σχετίζονται όμως με τη μετασυλλεκτική συμπεριφορά των φρούτων.

Ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα ορισμένες από τις πιο γνωστές εταιρείες εξοπλισμού μηχανημάτων για καταστροφικούς και μη ελέγχους της ποιότητας των φρούτων (Felix Instruments).

 

Σήμερα η ΑΓΚΡΟΣΕΛΛ διαθέτει τρείς χώρους (Θεσσαλονίκη 250 m2, Λάρισα 400 m2, Έδεσσα  85 m2) στους οποίους λειτουργούν εργαστήρια μετασυλλεκτικών μετρήσεων και χώροι γραφείων ενώ παράλληλα παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης φυτοπροστατευτικών ουσίων. Ο εργαστηριακός της εξοπλισμός περιλαμβάνει μια άερια χρωματογραφία με FID ανιχνευτή, ένα φορητό μετρητή αιθυλενίου, οξυγόνου και CO2 F950 της Felix Instruments , 7 φορητούς μετρητές αιθυλενίου ICA56, 5 Fruit Text Analysers για μέτρηση της πίεσης των φρούτων, ψηφιακά και οπτικά διαθλασίμετρα, ειδικό ψεκαστικό αγρού για μετασυλλεκτικές εφαρμογές του 1-MCP (Harvista).

 

Στο τομέα των μετασυλλεκτικών εφαρμογών η εμπειρία της AgroCell είναι αδιαμφησβήτητη. Η εταιρία υλοποιεί σε ετήσια βάση μετασσυλλεκτικές εφαρμογές συντήρησης με χρήση του Συστήματος Ποιότητας SmartFresh που αντιστοιχούν σε περίπου 100.000 τόνους αποθηκευμένων φρούτων. Το 20% αυτών αφορά το ακτινίδιο. τα στελέχη της  AgroCell θεωρούνται ως 1 MCP specialist καθώς η εταιρεία διενεργεί κατά έτος περίπου 900 εφαρμογές του συστήματος ποιότητας SmartFresh με τις 150 από αυτές να αφορούν το ακτινίδιο. Στο πελατολόγιο της συμπεριλαμβάνονται Ολες οι μεγαλύτερες εταιρείες συντήρησης και εμπορίας ακτινιδίου στην Ελλάδα καθώς και αρκετοί Συνεταιρισμοί. Ενδεικτικά αναφέρουμε NEA EXFRUT, ΦΡΟΥΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗΣ ΑΕ, ΠΟΥΛΗΣ ΑΕ, ΧΑΤΖΗΣΑΛΑΤΑΣ ΑΕ, ΟΠΟΡΕΛΛΟ, ΨΥΓΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ.α

 

Το επιστημονικό προσωπικό της AgroCell κάθε χρόνο, κατόπιν αιτημάτων των πελατών της, διενεργεί ένα μεγάλο αριθμό ελέγχων/μετρήσεων σε επίπεδο αγρού και εργαστηρίου προκειμένου να τους μεταφέρει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για τον καθορισμό του σωστού σταδίου συγκομιδής με βάση την πολιτική της μετασυλλεκτικής μεταχείρισης της εκάστοτε επιχείρησης.

Παράλληλα η AgroCell σε συνεργασία με τους πελάτες της εμπλέκεται ενεργά στην ανάπτυξη και βελτιστοποίηση παραμέτρων συντήρησης προκειμένου τα φρούτα να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς το βαθμό ωρίμανσης τους στο τέλος της περιόδου συντήρησης.

 

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες της AgroCell συνεργάζονται συνεχώς με καλλιεργητές, εμπόρους, συνεταιρισμούς και ερευνητικά ιδρύματα προκειμένου να εξασφαλίζουν την παροχή τεχνογνωσίας για την αναγνώριση, τον έλεγχο, τη ρύθμιση

 

Σύντομα βιογραφικά της Ερευνητικής Ομάδας του φορέα

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΤΣΑΚΙΡΗΣ – ΤΕΧΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ  ΑΓΚΡΟΣΕΛΛ (FROT, PremiumKiwi,StayUP)

Το 1995 έλαβε το πτυχίο Γεωπονίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ενώ το 2002 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο εργαστήριο Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής της Κρήτης στο αντικείμενο της τοξικολογιάς τροφίμων και υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων. Από την έναρξη της επαγγελματικής του πορείας το 1999 έχει εργαστεί ως ιδιώτης γεωπόνος, ως ωρομίσθιος με πλήρη προσόντα και ως Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στην κατεύθυνση του ποιοτικού ελέγχου. Από το 2016 είναι Τεχνικός Δ/ντης στην εταιρεία ΑΓΚΡΟΣΕΛΛ ΙΚΕ επιβλέποντας το σύνολο των μετασυλλεκτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικών με τη μετασυλλεκτική μεταχείριση των φρούτων ορισμένα από αυτά στα πιο αναγνωρισμένα Παν/μια πχ University of California-PostHarvest Center. Ταυτόχρονα από το 2016 μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει σε αρκετές ερευνητικές δράσεις και πιλοτικές εμπορικής κλίμακας εφαρμογές της AgroFresh όπως AdvanStore, StorageInsight, Freshcloud, κ.α πάντα με στόχευση στον μετασυλλεκτικό τομέα.

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ Β. ΚΑΡΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΚΡΟΣΕΛΛ (FROT, PremiumKiwi,StayUP)

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1976, είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές Environmental Management από το University of Edinburgh και Information Systems από το Napier University. Η επαγγελματική του εμπειρία μετρά περισσότερα από 15 χρόνια στους τομείς Πρωτογενούς Παραγωγής, Διασφάλισης Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων, Πωλήσεων και Διοίκησης Επιχειρήσεων με ιδιαίτερη έμφαση στις εταιρείες αποθήκευσης και εμπορίας φρούτων. Επίσης έχει διατελέσει πλήθος επιθεωρήσεων και ελέγχων τελικών προϊόντων στο τομέα των τροφίμων και των φρούτων ως μέρος διαδικασιών πιστοποίησης συνεργαζόμενος με ορισμένους από τους μεγαλύτερους πιστοποιητικούς οργανισμούς στην Ελλάδα.   Από  το 2016 μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει σε αρκετές ερευνητικές δράσεις και πιλοτικές εμπορικής κλίμακας εφαρμογές της AgroFresh όπως AdvanStore, StorageInsight, Freshcloud, κ.α πάντα με στόχευση στον μετασυλλεκτικό τομέα. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΣΑΒΟΥ- ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΓΚΡΟΣΕΛΛ

Το 2006 έλαβε το πτυχίο Γεωπονίας από το Παν/μιο Θεσσαλίας, ενώ το 2009 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο ίδιο ίδρυμα με έμφαση στα σύγχρονα συστήματα παραγωγής και τη χρήση νέων τεχνολογιών. Από το 2009 έως και το 2015 έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις συναφείς με το γεωπονικό τομέα (καταστήματα γεωργικών εφοδίων, τμήματα φυτοπροστασίας συμβούλων κτλ). Από το 2016 εργάζεται στην εταιρεία ΑΓΚΡΟΣΕΛΛ ΙΚΕ ως γεωπόνος με βασικό αντικείμενο τις μετασυλλεκτικές εφαρμογές και τους ελέγχους αγρού για προσδιορισμό σταδίου συγκομιδής ενώ έχει συμμετάσχει στην πρακτική υλοποίηση ερευνητικών δράσεων της ΑΓΚΡΟΣΕΛΛ.